airpods-apple-device-cellphone-788946

airpods-apple-device-cellphone-788946

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/silver-iphone-x-with-airpods-788946/

 

Deci ai decis ca vrei sa creezi jocuri si aplicatii mobile pentru iOS. E destul de simplu, mai ales daca dispui de toate resursele si cunostintele necesare. Dar ca dezvoltator de aplicatii mobile experimentat, stii deja ca doar datele tehnice nu sunt de ajuns atunci cand vrei ca aplicatia ta sa aiba si succes. Iar daca vrei sa iti publici noua aplicatie in App Store, afla ca va trebui sa parcurgi cativa pasi despre care aproape nimeni nu iti spune. Asa ca ne-am luat asupra noastra sarcina de a te ajuta cu cateva impresii si sfaturi.

 

Intra in Apple’s Developer Program cat mai repede

Poate ca atunci cand iti creezi prima aplicatie nativa iOS nu vei vedea rostul de a cheltui inca 100 de dolari pe Apple’s Developer Program. Doar ai alte cheltuieli prioritare, nu? Nimic mai gresit. Este un pret mic pentru toate beneficiile pe care ti le ofera Apple in aceasta platforma. Iti poti testa aplicatia cu TestFlight, ai acces la analytics, iti distribui mai usor aplicatia online si poti prinde si rezolva din timp orice bug. Iti recomandam sa te inrolezi cat mai devreme in Apple’s Developer Program, pentru ca la sfarsit poti avea surpriza neplacuta ca aplicatia sa nu ruleze ok pe mobil desi tool-urile folosite de tine ti-au aratat ca nu e nicio problema.

 

Exerseaza pana te plictisesti, dupa care exerseaza din nou

In caz ca nu stiai deja, ca sa dezvolti aplicatii native pentru iOS iti trebuie cunostinte solide de Xcode si Objective-C sau Swift. Aceste limbaje de programare sunt folosite de iOS iar daca nu ai chef sa le inveti, iti dam o veste proasta: nu ai cum sa scapi de ele. Cartile si tutorialele de pe Youtube te vor ajuta intr-o oarecare masura, insa daca vrei sa stapanesti aceasta arta, va trebui sa exersezi, sa lucrezi si sa implementezi fiecare lucru nou pe care il inveti in fiecare zi.

 

Discuta-ti ideile

Daca ai o idee grozava de aplicatie, nu te grabi sa o pui in aplicare. Consulta-te mai intai cu asociatii, prietenii, angajatii, familia, socrii… ai prins ideea. Pune-le cateva intrebari esentiale. Au descarca aplicatia daca nu ar sti ca e creata de tine? Exista lucruri pe care le-ar schimba la ideea ta? Cate aplicatii asemanatoare mai exista pe piata? Sigur, ideea ta ti se poate parea revolutionara insa probabil nu esti singurul care s-a gandit la ea. Analizeaza piata si concurenta si vezi ce metode si practici au succes.

 

Nici aici nu scapi de hartii

Poate ca ti se pare treaba usoara sa dezvolti aplicatii pentru iOS. Insa dupa ce termini o aplicatie si pana la publicarea ei pe App Store e cale lunga. Unii developeri au avut surpriza neplacuta de a descoperi ca a durat mai mult ca aplicatia sa fie acceptata de App Store decat sa o dezvolte. Afla ca Apple iti vor pune in fata un regulament destul de stufos si ca va trebui sa completezi multe hartii pentru ca aplicatia ta sa ajunga in Store.

 

Modereaza-ti asteptarile

Un developer incepator se poate gandi ca poate dezvolta cateva aplicatii de iOS pentru ca mai apoi sa le publice si sa devina milionar peste noapte. Ne pare rau sa te dezamagim, insa nu e atat de simplu. Ca sa te asiguri ca dintre miile de aplicatii de pe App Store, clientii o vor descarca fix pe a ta e nevoie de ceva mai mult efort. Ai nevoie de marketing, promovare eficienta si multa multa rabdare.

 

Leave a Comment