app-apple-application-38544

app-apple-application-38544

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/apple-office-internet-ipad-38544/

 

In toti anii in care am facut dezvoltare de aplicatii mobile am invatat multe lucruri dar poate ca cel mai important este ca succesul nu e niciodata garantat. Stim, multi developeri si oameni de marketing iti vor spune ca ei au descoperit un fel de formula secreta care iti aduce milioane de utilizatori si descarcari peste noapte. Adevarul e ca nimeni nu iti poate garanta asta. Piata aplicatiilor mobile a devenit din ce in ce mai competitiva de-a lungul anilor, iar cateva statistici arata ca multe dintre aplicatiile disponibile pe Google Play sau App Store nici macar nu genereaza venituri prea mari.

 

Dilema care se naste deci, este ce poti TU sa faci pentru a-ti asigura succesul in acest domeniu aflat intr-o continua dezvoltare si competitie. Ei bine, sunt cateva lucruri. Iar noi ti le vom descrie in articolul care urmeaza.

 

Analizeaza piata si competitia

Este probabil cel mai important sfat pe care ti-l putem da. Sigur, poate crezi ca ideea ta e unica si ca iti va genera venituri de milioane de dolari insa sansele sunt ca alte sute sau mii de persoane sa fi avut deja aceeasi idee pe care au si pus-o in practica. E deosebit de important sa analizezi si sa intelegi competitia inainte sa-ti lansezi aplicatia mobila. De ce? Pentru ca ai nevoie sa stii exact cu ce te confrunti, ce practici au avut succes si ce nevoi ale utilizatorilor au rezolvat aplicatiile concurentei.

 

Dezvolta o strategie de pret

Cand dezvolti o aplicatie mobila, ai libertatea de a decide modul in care vrei sa primesti bani de la clienti. Cel mai popular model este cel de tip freemium, in care utilizatorul descarca gratuit aplicatia de baza, urmand sa plateasca pentru alte functii. Asta te va ajuta sa iti construiesti o baza solida de clienti care sunt mai dispusi sa scoata cativa dolari din buzunar pentru aplicatia ta. Insa in cazul in care te adresezi unei nise restranse, iti recomandam sa eviti modelul freemium si sa optezi in schimb pentru un abonament.

 

Ai grija cum te prezinti

Fie ca vinzi pe Google Play sau pe App Store, pagina de prezentare a aplicatiei va face diferenta intre succes si esec. Ai grija sa afisezi screenshot-uri clare si concise care arata esenta aplicatiei. Logoul trebuie sa fie si el in prim-plan, insa nu destul incat sa incarce vizual restul prezentarii.

 

Optimizeaza pentru cautarea pe App/Play Store

Utilizatorii nu iti vor gasi aplicatia daca nu ii “ajuti” sa faca asta. Foloseste keyword-uri relevante atat in titlu cat si in descriere, foloseste-te de elemente vizuale clare si puternice si fii atent si la review-uri. De ce? Pentru ca si numarul review-urilor pozitive si al descarcarilor sunt doi factori care influenteaza pozitia aplicatiei tale mobile in rezultatele cautarilor.

 

Obtine testimoniale

Ai nevoie de testimoniale si ai nevoie de ele cat mai repede. De preferat ar fi sa ai cateva deja pregatite pana in momentul lansarii pentru ca vrei ca potentialii clienti sa stie ca aplicatia ta le va livra calitate si le va rezolva o problema. Sigur, multi utilizatori nu vor citi descrierea aplicatiei, insa cei care o fac, au nevoie de alte pareri care sa ii ajute sa ia o decizie favorabila pentru tine.

 

Leave a Comment