applications-apps-black-and-white-383527

applications-apps-black-and-white-383527

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/applications-apps-black-and-white-hand-383527/

 

Piata a devenit deja suprasaturata de platforme si tool-uri care te lasa sa iti construiesti propria aplicatie mobila fara a investi prea multi bani si resurse. In plus, pentru unele nu iti trebuie nici macar abilitati de codare foarte avansate pentru ca vin cu toate optiunile de care ai nevoie. Iar cu abundenta de template-uri si tool-uri integrate, iti vei crea propria aplicatie intr-un timp foarte scurt. Cu toate astea, e bine totusi sa stii ce sa alegi si pe ce criterii te bazezi cand stabilesti ce platforma vei utiliza. In articolul de mai jos, echipa Adonis Software iti recomanda cateva astfel de unelte pe care te poti baza cu incredere atunci cand vrei sa iti dezvolti propria aplicatie.

 

XCode

Pentru aplicatiile native iOS, recomandam XCode. Acest tool dezvoltat de Apple, vine cu tot ce ai nevoie pentru a-ti dezvolta aplicatia mobila. Iti ofera posibilitatea sa editezi si sa reeditezi chiar si cele mai mari fisiere si a fost construit pentru a intelege codul mai bine ca niciodata. Astfel, poti selecta si modifica structuri direct din editor iar functiile complexe de refactorizare iti permit sa redenumesti simboluri in Objective-C, Swift si chiar fisiere din interfata de utilizator intr-un timp foarte scurt si cu putin efort.

Android Studio

Pentru proiectele care implica aplicatii mobile native pentru Android, folosim Android Studio. Vine cu un editor de cod inteligent, IntelliJ, capabil de operatiuni complexe precum refactorizare, analiza de cod sau autocompletare de cod. In plus, te lasa sa instalezi si sa testezi aplicatiile mai rapid decat un dispozitiv, emuland orice mediu de utilizare, de la telefoane si tablete Android pana la Wear OS si televizoare smart Android. De asemenea, iti mai ofera si un mediu unificat intre toate dispozitivele, pentru ca tu sa poti dezvolta o aplicatie compatibila cu toate device-urile Android, fara a scrie cod separat pentru fiecare.

 

InVision

Cat despre design, pe noi ne ajuta foarte mult InVision. Este un tool puternic pentru prototipare creat de designeri pentru designeri. De ce e atat de grozav? Pentru ca iti permite sa creezi prototipuri interactive pentru design-urile tale iar cand sunt gata, poti oferi acces clientilor sau echipei, pentru a le testa si a oferi feedback. Poti discuta si analiza aceste schite direct in aplicatie, prin comentarii pe fiecare punct in care te afli. E mult mai rapid si mai profesionist decat sa trimiti PDF-uri sau screenshot-uri.

 

Avocode

Tot pentru design, mai recomandam Avocode. Acest tool iti permite sa te folosesti de fisierele din Sketch, Adobe Photoshop sau Adobe XD pentru a genera cod CSS, Swift si Android direct din layere. Iti mai permite de asemenea sa exporti imagini, fonturi si stiluri si sa alegi culori sau sa masori dimensiuni si distante. In plus, le poti oferi acces membrilor echipei si chiar clientilor pentru a comenta designul si a-ti oferi feedback chiar in aplicatie.

 

Postman

Cat despre implementarea si testarea de API-uri, recomandam in primul rand Postman. Iti permite sa rulezi request-uri, sa testezi si sa efectuezi procese de debugging sau pur si simplu sa monitorizezi API-ul. In plus, iti ofera posibilitatea de a seta permisiuni si de a administra implicarea developerilor chiar si in mai multe spatii de lucru.

 

Swagger

De ce Swagger? Pentru ca este cel mai mare framework de tool-uri pentru dezvoltarea si mentenanta API-urilor, permitandu-ne sa scriem cod si sa facem mentenanta pe toata durata de viata a API-ului, de la design si implementare, pana la testare si lansare. Poti crea sau edita API-uri deja existente in editorul complex sau poti vizualiza resursele API-ului din OAS/Swagger. Astfel, poti genera documentatie clara si interactiva, perfecta pentru orice mediu.

 

Leave a Comment